ипотечен кредит

Ипотечен кредит – Как да спестите пари за почивка, дори с кредит?

Имате ипотечен кредит, но искате да отидете и на почивка?

Няма да ви говорим за планове на ипотечен кредит, какво точно трябва да вземете, коя банка и други подобни. Ще се опитаме да ви дадем съвети как да спестите пари, въпреки наличието на кредит и всички други ваши разходи. Пролетният сезон идва, време е за море, почивка, релакс, но от къде пари? Всеки, ще ви каже, че трябва да спестите. Да, това е така, но никой не казва и за друг начин на печелене на пари – инвестицията.
Ако смятате, че може да инвестирате малко пари в нещо и след месец, два да си ги върнете двойно – това е много по-добре от спестяването. Защо? Защото така няма да се изкушавате да си взимате пари от буркана за всякакви дреболий. Когато парите ви са поставени някъде другаде, където не можете да ги пипате, така е по-добре и за вас и за вашата почивка. Каква инвестиция да направите обаче? Нещо, което ви е познато. Да купите нещо евтино и да го продадете скъпо. Тук зависи изцяло от вас.

С ипотечен кредит на Малдивите?

Защо не? Нека да оставим инвестицията и да се захванем със спестяването. Започнете от целта си. Разгледайте всички места, които биха си заслужавали лишенията. Къде искате да отидете, къде какво може да правите, колко ще ви струва и прочее. Изберете си цел, която да е малко път и повече време там. Не казваме да е близко (20км с колата), но полета да не е 12 часов или нещо от сорта. Не ви спираме и това да направите, но ние говорим за почивка на приятно място, която няма да ви отнеме цял ден със самолет. Избора естествено си остава изцяло ваш.

ипотечен кредит

Забравете за „Непосилни цели“. Такова нещо няма, стига да сте решителни, твърди и пестеливи. След като сте си избрали дестинцията започнете с търсенето на транспорт. Искате да отидете сами или с туристическа компания? Можете ли да вземете някой с вас, половинка или приятел? Започнете с един детайлен анализ на дестинацията, начините на стигане до там, цена на пътуването и естествено мястото на престоя. Хотел, бунгало, хижа, зависи каква е вашата цел.

Всичките си пари ли давате за ипотечен кредит?

Едва ли изцеждате портфейла си всеки месец до стотинка за да плащате ипотечен кредит? Трябва да имате пари за храна, сметки и други битови нужди. Затова, направете си един списък на разходите всеки месец. Вижте от кое може да икономисате, от кое да спестите, от кое да потърпите до след екскурзията и прочее. Знаем, че е трудно, но това е най-ефективният начин.Колкото по-добре си знаете разходите и възможностите, толкова по-добре, ще си направите сметката как и за какво.

Спестесте от гориво – ходете повече (това дори е с положителен ефект за здравето ви). Спестете от неща, които не използвате често – ароматизатор за стая, свещи, вино (не че виното е проблемно, но) и други неща, които наистина не играят важна роля в живота ви. За храната обаче, може да помислите добре – има ли неща, които може да не взимате всеки месец или вече сте на най-долната граница? Ако си купувате нещо за ядене на работа – носете си храна от вкъщи. Това е най-добрият начин да спестите пари от нещо, което е излишно. Ако си правите и храна вкъщи – още по-добре!

Защо взех ипотечен кредит след като толкова икономисвам?

Това е въпрос, които е нормално да си задавате. Пак казваме, че може да опитате с инвестиция, но дали ще имате парите вкъщи в буркан или в някоя акция, няма голяма разлика. След като сте решили къде искате да отидете, направили сте си разчет на бюджета, можете да спрете това и това си направете груба сметка след колко време може да имате достатъчно пари за да отидете на почивка. Може да се окаже, че ви трябва повече време и вместо за след 3 месеца да отидете на море, може да отидете след 6 на планина.
Още по-добре е, когато спестявате от доста време, икономисали сте от неща, намалили сте разходите не до самият минимум, но до поносимо ниво и може да отидете следващата година на уникална почивка въпреки ипотечен кредит. Нещо от сорта на 10 дни, хотел, закуски, ресторанти и прочее. Пълен пакет както се казва.

1 thought on “Ипотечен кредит – Как да спестите пари за почивка, дори с кредит?

Comments are closed.