ипотечен кредит

Ипотечен кредит – Спестете пари още днес само с това!

Искате да изтеглите ипотечен кредит, но финансите ви нещо не са както трябва?

В нашето модерно общество е толкова нормално да се откъснеш от някой допълнителен лев, да купиш нещо по-скъпо само този път или да дадеш на заем пари, но да знаеш, че няма да се върнат. Толкова много примери има за това, че статията няма да ни стигне да ги изброим. Нека да се фокусираме върху главаната ни мисъл – как да спестим пари?
Този въпрос, вероятно си го задават и 16 годишните. Всеки се опитва да спести от някъде, да спечели повече или да задели за да си купи така мечтаното нещо от магазина. Как да променим това, да добавим повече пари в сметката или да заделим повече?

Ипотечен кредит с повече пари в банката?

Парите дори може да ви трябват за да изтеглите ипотечен кредит. От къде да ги вземете и как обаче? Много хора си задават този въпрос, но много малко от тях си задават по-важният въпрос – от какво мога да спестя?
Ще започнем с това, че имате един месечен доход (заплата или печалба от имот) и имате определен брой пари. Какво още? Сметки! От тях няма как да избягате на 100% (или ако не плащате сметки, то тогава вие сте преуспял човек и тази статия не е за вас) от сметките. Сметки, от сорта на ток, телефон, интернет, наем и други. От целият ви доход, нека остане само парите за храна и за свободно ползване.

ипотечен кредит

От сметки е малко по-трудно да спестите, но може да се опитаме да го опишем в друга статия. Нека да се спрем само на храната и парите за свободно ползване. Върховният трик за спестяване на пари, дали за ипотечен кредит или каквото и да било друго е – записвайте си!

Ипотечен кредит и цял тефтер записи.

Точно така! Записвайте си за какво плащате. Водете си месечен отчет. Това е правилният начин за спестяване на пари. Няма как да спестите, като не знаете за какво сте ги похарчили предният месец.
Глас в аудиторията:
– Но аз помня колко съм платил миналият месец. Имах ремонт на колата, 200лв за храна и си купихме дрехи за 300лв със семейството.
Вие сте изключително некоректен с този факт господине. Да, цените, които назовахте може и да са точни, 200 + 300лв, но наистина ли са точно 500? Може би са 550? 524.34лв? Събирате ли си касовите бележки?
Точно това имаме предвид. Ако си записвате разходите всеки ден (или когато имате разходи), ще видите как след три месеца, може да си кажете, че преди 2 месеца сте похарчили толкова и толкова за това и това. Сега може да спестите от това или да не купувате същото нещо. Да кажем през януари сте си купили 2 тениски, защото са били намалени. Няма Май месец пак да си взимате (освен, ако наистина нямате нужда) и да харчите излишни пари!

Това как може да се използва спрямо ипотечен кредит?

Добър въпрос. Спрямо ипотечен кредит, това ваше действие може да ви помогне по следният начин. Много от нас имат на месец едни пари, които наистина не знаят къде отиват. Дали са били за нещо от порядъка на 20лв, на приятел или нещо такова, но тях ги няма. Ако започнете да си записвате какво сте изхарчили предният месец, след няколко месеца и малко анализ, може да останете с впечатлението, че може да си позволите ипотечен кредит и да инвестирате в имот или нещо друго.
Когато правите анализ на вашите разходи, така много по-добре ще знаете за какво харчите и от какво може да спестите. Една тетрадка например, може да ви свърши чудесна работа, но и файл на компютъра ви не е изключен.