ипотечен кредит след празници

Взимане на Ипотечен кредит след празниците? Не! Защо?

Ипотечен кредит за след празниците?

Това би били прекалено крайно! Трябва наистина да сте се охарчили доста по празниците, за да прибегнете до това. Спокойно, ние имаме решение или по-скоро няколко съвета, как да не достигате до тази критична ситуация.

 

ипотечен кредит след празници
1. Позволете си Коледа с бюджет!
Повечето хора първо изброяват списъка със желанията си и чак тогава мислят за парите. Грешка! Първо помислете с какви пари разполагате, за да си направите сметка, какво може да си позволите и какво не! Може да се наложи нещо допълнително, някой подарък е повреден или сте забравили да купите нещо за трапезата. Коледа и Нова година са по един ден. Не си съсипвайте цялата година заради тях! Да не става дума и за ипотечен кредит.

Ипотечен кредит след Коледа?

2. Купете подаръците след празниците.
Това за някой би било доста дръзко, но идеята ни беше друга. Да си представим, че за Коледа сте изчислили, че ще ви трябват 10 подаръка. Само 4 от тях обаче може да дадете на самият празник, а останалите, ще трябва да ги дадете чак след нова година. Няма смисъл да купувате всичко наведнъж. По-добре изчакайте да влезе новата година и всичко да отиде на разпродажба. Така опредлено, ще спестите някоя сума.

3. Подаръчни ваучери.

Макар, найстина да изглеждат доста апетитно, прехвалено и полезно, тези ваучери имат два недостатъка:


  • Трябва да внимавате за датата на изтичането им.
  • Да не бъдат загубени. Често се случва в дамската чанта например.

Помислете за нещо по-практично в тези ситуации.

4. Подаръци за малките деца.

Не се изхвърляйте с тях. Дори родителите им знаят, че те не разбират какво им бива подарявано, а просто го възприемат като звук и цвят. Няма да оценят, ако подаръка е за 10лв или за 100лв. Бъдете предпазливи в избора си на подарък за малко дете, а не да теглите ипотечен кредит за автомобил на малкия.

5.Заем за празниците?

Понякога и това се налага. Ако семейството е с повече членове или има проблеми през последните месеци с бюджета, дори заем би бил от полза. Замислете се обаче за заем с 0% лихва. Има банки, които предлагат подобни заеми или пък нефинансова институация. Ако намерите и някой по-заможен роднина, може и с него да се разберете. В никакъв случай ипотечен кредит!

6. Не бъдете импулсивни с покупките!

Винаги е добре да планувате подаръците колкото се може по-рано. Не се знае за кого, ще трябва да отделите повече време за мислене на подарък, дали ще го намерите на посочените магазини и прочее и прочее. Бюджета винаги, ще си остане на първо място. Трябва да мислите за него, а не за ипотечен кредит след празници. Придържайте се към списъка, които сте си създали за пазаруване – подаръци, храна и само най-нужното. Препоръчваме ви да не използвате фразата „ъ, къде са отишли, къде не“!

7. Колкото по-рано спестите вашите пари, толкова по-малък е шанса да ви трябва ипотечен кредит!
Разходите всяка година се покачват, защото или тези, които получават подаръци порастват или самите подаръци поскъпват. Колкото по от рано съберете пари за подаръци, толкова по-малко изненади може да ви очакват. Бъдете готови и търпеливи. Взимайте неща, които биха свършили работа на получателя, а не само да отбиете номер. Така и ще спасите бюджета от рухване и няма да има недоволни.