ипотечен кредит

Незаконно е мъжът да печели повече от жена си – Ипотечен кредит

Всякакви истории в интернет, дори за ипотечни кредити!

Но дори това не е толкова странно, колкото скоршната новина, че Исландия стана първата държава в света, където мъжете е незаконно да получават повече от жените. Според новото законодателство в държавата, компаниите и правителствените агенции с повече от 25 служители, ще трябва да получават одобрение от държавата за своите политики на плащане. Тези естествено, които не предоставят документи пред законодателството, ще бъдат глобявани.

ипотечен кредит
Въпросното законодателство, ще бъде подкрепено от дясноцентристкото коалиционно правителство на Исландия, както и от опозицията в парламента, където почти 50% от членовете са жени. Исландското правителство, ще се ангажира да премахне разликата в заплащането до края на 2022г. Как стой въпроса обаче с ипотечния кредит?

Дали един ипотечен кредит би бил пречка за подобен закон?

Досещаме се, че много от вас видяха само едната страна на този договор. Това което не сте се сетили (може би) е, че тук става дума, жените да получават колкото мъжете. А не да има разлика с няколко хиляди, само защото е мъж или жена. Исландия отдавна е приела това като практика, но все още има места, където се срещат разлики. Държавата, която процъфтява със своя туризъм и рибарство, иска да предостави на свойте граждани по-добри възможности за живот и по-високи заплати за жените.
Вероятно и там има самотни майки, които биха били по-добре с по-висока заплата, въпреки факта, че са жени. Може да поискат и ипотечен кредит във връзка с това, но след като заплатата им не отговаря на изискванията?