ипотечен кредит

Ипотечен Кредит – По-добри лични финанси с Уорън Бъфет

Едва ли Уорън Бъфет има ипотечен кредит!

Така де, той е един от най-великите инвеститори на всички времена, както и в топ 5 на най-богатите хора на Земята. За годините си, човекът е успял да инвестира много и да направи много. Ето негови 12 цитата, които могат да помогнат на вас и вашата финансова стабилност.
1. Прочетете всичко, което можете. Колкото по-рано, толкова по-добре.

ипотечен кредит

Това е наистина добър съвет, защото мозъка още от детските си години учи по-добре. Ако сте забелязали, че малките деца учат чужди езици по-добре, то е защото са започнали от рано. Прочетете всичко налично, което може да намерите както за инвестицията, така и за ипотечен кредит. Трябва да съставите подробна база от данни, която сама да се конкурира със себе си и да бъде собствен опонент. Така, ще имате повече знания за повече неща.

2. Кредитните карти не са ваш приятел.

Ако нямате проблем с факта, че плащате по 18% по кредитната карта, нещо не е наред. Вярно, ще си кажете „Какво са тези 18%“, но дори и да са малка част, те са част. Те са пари, които може да спестите, те са пари, които може да използвате за нещо по-добро. Този коментар е по-скоро „спестявайте от където можете“. Човек не винаги може да спестява, понякога трябва и да харчи (за ипотечен кредит например), но не и да давате излишни пари.

3. Инвестирайте в себе си.

Изключително добър съвет, дори да не е само от Уорън Бъфет. Искате да си купите любимата кола. Купувате я! Сменяте масло, части, поддържате я. Вие искате да я имате за цял живот. Същото е и с мозъка и самото ви тяло. Поддържайте се във форма, винаги се учете и взимайте под внимание важните неща, защото тялото и умът са най-важни за човека.

Как това може да ми помогне с моя ипотечен кредит?

Може и да не ви помогне точно за него, но с някой от тези съвети може да промените малко себе си и банковата си сметка.
4. Повечето хора е по-добре да не търгуват с акции.
Съвет, които може да се окаже портфейло-спасяващ за много. Всеки си мисли, че е лесно да купиш и продадеш няколко скъпи акции, но пазара се движи прекалено често, трябва да сте много внимателни преди да рискувате и да вложите реални пари. Проверявайте, тествайте, учете и чак тогава може да започнете да инвестирате.
5. Научете това, което не знаете.
Дали става дума за ипотечен кредит, дали става дума за инвестиция с акции или дори криптовалути. Винаги четете и се информарайте! Няма нищо лошо да успеете и без знания, но това може да се окаже чист късмет и то веднъж. Винаги бъдете подготвени, преди да се впуснете в инвестирането и дори във взимането на ипотечен кредит. Затова е нашият блог.
6. Не следвайте тълпата.
Само защото 200 човека са инвестирали в това или това, това не означава, че и вие трябва да го направите. За да сте успешни, трябва да изградите собствена гледна точка, а не да позволявате другите да ви създават такава.
7. Учете се от грешките, било то и чужди.
Всеки греши, без значение кога и къде. Не се страхувайте да признаете грешките си. Най-великите хора на света са го правили, вас какво ви спира? По-важно е, да се учите от тях. Това дори важи за всеки ипотечен кредит. Може да попитате близки или приятели, които са взимали кредит, къде, защо и как. Те могат да ви помогнат с няколко съвета, но винаги имайте едно на ум.
8. Никакви емоции на пазара.
Имате някаква емоционална връзка с нещо на пазара, акция, компания или дори банката, която ви предлага ипотечен кредит? Имате онова гласче в главата „Е, ама аз толкова години“, „Е, ама аз до сега все“ – забравете го! Инвестирането и емоциите не вървят ръка за ръка.

9. Не се отдалечавайте от мотивите за инвестиране.

Трябва да сте рационални, трябва да мислите логично. Ако става дума за инвестиране в някоя компания, напишете си на едно листче, защо искате да инвестирате в тази компания, какво ви кара да го направите, заслужава ли си и всичко това, преди да инвестирате. Нека това ви стане навик и ще видите, колко по-добре ще инвестирате. Дори ако искате да вземете ипотечен кредит – помислете, запишете, разучете.
10. Не се конкурирайте със съседа.
Това може да се добави, към „Не следвай тълпата“ и „никакви емоции“. Защо? Само защото съседите ви имат нова кола, не означава, че и вие трябва да си купите нова, която дори е над възможностите ви. Винаги балансирайте между възможности и начин на живот.
ипотечен кредит
Последните два съвета, които наистина не са свързани много с ипотечен кредит.
11. Не разглезвайте децата си.
На децата трябва да се дава достатъчно, за да могат да правят всичко, но не и прекалено много, за да имат излишък. Естествено, това е лично решение на всеки родител.
12. Научете се да обичате.
Всеки е чувал, че любовта е най-голямата сила. Филми са ни го казвали, велики личности и прочее и си е така. Колкото повече давате, толкова повече, ще получавате.

На много от съветите съм добавил лични мисли. Само самите точки са казани от Уорън Бъфет. Замислете се, помислете, научете, забавете темпото, върнете картината назад и вижте всичко от далеч. Дори да става дума за ипотечен кредит – винаги има още нещо, което може да не знаете.