ипотечен кредит

Ипотечен кредит – Съвети към бъдещите кредитополучатели

Вече сте на път да обмислите да кандидатствате за ипотечен кредит. Чудесно!

В това няма нищо лошо и много хора, които са кандидатствали, са били удовлетворени от своя избор. Животът на такива хора никак не се е влошил, както повечето смятат. Напротив, днес можете да срещнете много семейства, които се радват на придобивките, които са получили благодарение на помощ от кредитни компании.

Въпреки че, редица институции се борят срещу нелегалните фирми, които предлагат  кандидатстване за кредит, те все още се срещат. Поради тази причина сме ви приготвили и няколко съвета, в случай, че и вие искате да изтеглите заем или ипотечен кредит.

Първо, за да се убедите, че дадена фирма е легализирана и има лиценз, то вие можете да го искате от самата фирма, тя е длъжна да ви предостави такава информация. Друго място, на което можете да потърсите информация е регистъра на БНБ. Силно ви препоръчваме да проверите навсякъде, защото измамници има навсякъде!

ипотечен кредит

Много хора правят грешката да теглят кредит, за да си купят скъпа вещ с емоционална стойност.

По този начин те остават завинаги длъжници на кредиторите. Първото и важно правило при теглене на заем, ипотечен кредит е да вземете толкова, от колкото се нуждаете – не повече!  Ако се поддавате на мисълта „ей така да си имам за всеки случай“, то вие правите огромна грешка. По този начин вие ще трябва да връщане заема за по-дълъг период от време и няма да можете да разчитате на собствените си доходи.

Второто нещо е да внасяте навреме вноските си по ипотечен кредит или съответният заем, защото забавяне на вноска води до лихви, а и до лошо кредитно досие. Така, ако за в бъдеще изявите да изтеглите нов ипотечен кредит на друга къща, то може би ще ви сложат и по-висока лихва.

Все пак ипотечен кредит се тегли на името на човек.

Управлявайте разумно финансите си, за да можете да погасявате на време своя ипотечен кредит или заем и да не затъвате в дългове. Всичко е въпрос на добра финансова култура и отговорно отношение.